informatie :: van de voorzitter                                     door Jan Koops

 

Spannend tot de laatste dag!

In de geschiedenis heeft de mens zich vaak gemeten aan andere soorten als het om snelheid en kracht ging . Hoger te kunnen vliegen en dieper te kunnen duiken dan enig ander wezen.
Dit spreekt tot de verbeelding van menig mens.
Helaas zijn de denksporten niet de meest tot de verbeelding sprekende takken van sport.
Maar………. Ze onderscheiden zich wel fundamenteel van andere sporten omdat de “Homo Sapiëns” (de denkende mens) zich juist van andere soorten onderscheidt vanwege zijn vermogen tot denken.
En in denksporten kan hij zich uitsluitend meten met zijn eigen soortgenoten.
Een sport waarin dit elementaire onderscheid tot uiting komt is uiteraard het dammen.
Na 18 partijen zijn er hier in Hardenberg bij het WK dammen nog steeds 2 kanshebbers voor de wereldtitel terwijl voor de derde plaats nog 4 man in de race zijn.
U bent op 2 juni van harte uitgenodigd om getuige te zijn van de ontknoping. Vanaf 9:00 uur bent u welkom in de Voorveghter.
Om 15:00 gaan we van start met de sluitingceremonie, ook hier bent u van harte bij uitgenodigd. Vanaf 14:30 ontvangen we onze gasten met een kopje koffie en natuurlijk weer de overheerlijke chocolade damschijven van Bakkerij Dorgelo uit Dedemsvaart.
Tijdens de sluitingsceremonie zal in kontrast met de absolute stilte die 19 dagen in de theaterzaal heeft geheerst, een optreden worden verzorgd door Drum Se.
Een van de 9 internationale groepen die morgen de binnenstad van Hardenberg opvrolijken met muziek en dans.Jan Koops