informatie ::

 

Marino Barkel gestrikt voor aanschuifsimultaans op WK
zaterdag 5 mei 09:27
HARDENBERG De organisatie van het Wereldkampioenschap Dammen is er in geslaagd om Marino Barkel uit Vrienzenveel te strikken voor de aanschuifsimultaans als nevenactiviteit van het Wereldkampioenschap. Barkel is op 12 en 19 mei van de partij. Hij is een van de spelers die ook actief was bij het nationale damkampioenschap dat onlangs werd gehouden. Hij maakte deel uit van het damteam van Witte van Moort, dat in de afgelopen competitie nét naast de titel greep in de landelijke clubcompetitie.
Op zaterdag 12 mei gaat in Hardenberg het Wereldkampioenschap Dammen van start. In theater De Voorveghter spelen dan twintig spelers uit diverse landen om de WK-titel, die momenteel in handen is van Alexander Georgiëv uit Rusland. Naast dit Wereldkampioenschap Dammen worden er diverse nevenactiviteiten op touw gezet. Eén daarvan is een zogenaamde aanschuifsimultaan, waarbij telkens vijftien spelers gelijktijdig tegen een prominente dammer spelen.
Het principe van een aanschuifsimultaan is dat de simultaangever (Marino Barkel) eerst een zet doet aan alle borden. Vervolgens doet de tegenspeler een zet, waarna de simultaangever dirctt een tegenzet doet. Heeft een speler zijn partij beëindigd, dan kan zijn plaats onmiddellijk door een andere speler worden ingenomen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze wedstrijdvorm.
De aanschuifsimultaans worden gehouden op het Klepperplein in Hardenberg. De simultaans op 12 mei zijn van 13.30 uur tot 16.30 uur en op 19 mei van 12.00 tot 16.00 uur.