Main Menu
Home
Sponsors
Participants
Résultats
Parties
Nouvelles et média
Information du tournoi
NederlandsEnglishFrenchRussian
Georgiev glipt tegen Valneris Version imprimable Suggrer par mail
Guntis Valneris heeft dinsdag de aanval ingezet op de troon van wereldkampioen Alexander Georgiev. In een gedurfde hekstellingspartij bereikte de Let groot, zelfs beslissend voordeel, maar onder druk van de klok greep hij mis zodat Georgiev ontsnapte met remise. De wereldtitel zal Georgiev er echter niet mee behouden, want het gat met koploper Alexey Chizhov is inmiddels opgelopen tot vier punten. Valneris heeft, op 'slechts' twee punten achterstand en met het duel tegen Chizhov voor de boeg, nog wel een zeer bescheiden kans op de hoofdprijs.

Topfavoriet blijft uiteraard Chizhov, die in de zesde ronde liet zien waarom er al negen titels achter zijn naam staan. Vanuit de opening zette hij Edvard Buzinski onder druk om hem vervolgens in tijdnood te slopen. Voor de Nederlandse deelnemers rest niet meer dan een bijrol. Kees Thijssen bereikte wel groot voordeel tegen Sergej Nasevich, maar de Nederlands kampioen toonde zich van zijn kwetsbaarste zijde en kwam goed weg met remise. Ook Gérard Jansen en Alexander Baljakin bereikten dit resultaat. Jansen kreeg nooit serieus houvast tegen Alexander Getmanski en Baljakin had de pech dat Alexander Schwarzmann opnieuw een rustdag had ingepland.

Ndiaga Samb rukte op naar de middenmoot dankzij een overwinning op Farkhad Huseynov Farid. Het had een klokzege moeten zijn, maar toen de hoofdarbiter niet thuis gaf, besloot de Senegalese grootmeester zijn voordeel op het bord maar te verzilveren.
Banner
Fjell
Mambo open source made this site possible