Main Menu
Home
Sponsors
Participants
Résultats
Parties
Nouvelles et média
Information du tournoi
NederlandsEnglishFrenchRussian
Column Kees Thijssen, 17 oktober Version imprimable Suggrer par mail
Moe maar tevreden

Vandaag weer zo’n dag met twee partijen. Loodzwaar. Eigenlijk te zwaar. Het werd tijdens de tweede partij steeds lastiger om varianten uit te rekenen. Je hebt constant het gevoel dat je mogelijk in een één-om-twee gaat trappen. Alsof je hallucinaties hebt.


Vergelijk het maar met een zwaar eindspel in het zesde speeluur. Ook dan heb je vaak moeite met het scherp doorrekenen van varianten. En dat gevoel een partij lang hebben… ik ben behoorlijk moe nu. Veel spanning in mijn lijf. Maar het is te laat om dat er uit te werken door lekker te gaan zwemmen of hardlopen. Normaal gesproken doe ik dat redelijk veel, maar op zo’n dag als vandaag komt dat er helaas niet van.

Na het weekend staan de zaken er toch weer rooskleuriger voor.

De rustdag heeft me goed gedaan. Het was geen echte rustdag natuurlijk, er werd nog steeds gedamd. Voor de nationale clubcompetitie. Goede winstpartij gepakt en ook het team heeft gewonnen. Lekker gepraat met een aantal mensen. ’s Avonds even in het Denksportcafé gezeten. Het was een heerlijk ontspannen dagje dammen.

Zondag pakte ik een belangrijke, broodnodige overwinning tegen Buzinski. Hij deed het wel een beetje zelf, maar je moet van de fouten van je tegenstander profiteren.


Vandaag hoopte ik eigenlijk ook nog een winstpartij te behalen, maar het zat er niet in. Tegen Samb ging het gelijkwaardig op; ik was dan ook tevreden met mijn plusremise. Die zou nog wel eens belangrijk kunnen zijn tegen het einde van het toernooi.

Tegen Gérard heb ik het idee voordeel gehad te hebben. Zijn schijf op veld 10 stond op een gegeven moment toch gedeplaceerd. Misschien had ik daar meer mee kunnen doen. Maar ik ben niet ontevreden met de partij.


Chizhov en Valneris doen het goed, zoals ik al voorspeld had. Chizhov had natuurlijk mazzel tegen Nasevich, dat was een geschenk uit de hemel. Maar de overwinning op Getmanski vind ik toch wel verdiend. Getmanski stond de hele partij met de rug tegen de muur. Het schijnt dat Chizhov op een eerder moment de winst gemist heeft. Dan overkomt dat soort gelukjes je ook.


Ik kan niet klagen nu; gedeelde derde plaats. Valneris en Chizhov gaan denk ik onderling uitmaken wie de kampioen wordt. Hun scorend vermogen is hoger. Maar een plaatsje net na hun, dat lijkt me wel wat. We gaan zien wat de komende week ons gaat brengen. Ik sluit nu af: moe, maar tevreden.

Banner
Stichting Topsport Amsterdam
Mambo open source made this site possible