Main Menu
Home
Sponsors
Participants
Résultats
Parties
Nouvelles et média
Information du tournoi
NederlandsEnglishFrenchRussian
Column Kees Thijssen, 10 oktober Version imprimable Suggrer par mail
Toch ben ik ongerust

Nog twee dagen en dan zitten die zenuwslopende voorronden erop. De stand op het moment is gunstig voor mij, maar ik ben toch ongerust. Erdenebileg moet ik zelf proberen van het lijf houden. Diawara baart me meer zorgen. Hij heeft twee nederlagen, en twee overwinningen. Wint hij nog twee keer en ik niet meer, dan heeft hij evenveel punten als ik, maar gaat hij door op basis van het aantal overwinningen!


De nederlaag tegen Huseinov is toch wel kostbaar voor de gemoedsrust nu. Jammer, want ik had een goed middenspel tegen hem. Die Ghestem-doorstoot van mij is sterk. Ik heb op dat moment een heel gunstige stand. Maar ik speelde direct daarna 44-39 en niet 44-40. Toen kwam hij met de sterke zet 23-29, kwamen er allerlei zetjes in en werd ik toch wel behoorlijk ingemaakt.


Gelukkig kon ik me direct daarna tegen Diawara herstellen. Loodzware partij. Zes uur achter het bord. Veel rekenwerk in dat eindspel. Ik heb wel duizend keer gedacht dat hij remise kon maken, maar het bleek allemaal toch mooi voor mij te kloppen. Dat was zondag dus tien uur dammen op WK-niveau. Erg, erg zwaar.


Vandaag tegen Jean-Marc speelde ik voornamelijk met remise in gedachten. Hij moest gaan voor zijn laatste kans, maar ik merkte aan alles dat hij er geen geloof in had. Er kwam een gunstig klassiek middenspel op het bord voor mij, waarin hij opeens een offer plaatste. Mogelijk dat ik daarna ergens de winst gemist heb, achter het bord was ik zo met de remise bezig dat ik het in ieder geval niet gevonden heb.


Het diner heb ik met de Nederlanders genuttigd. Ron is natuurlijk niet blij, zijn kansen zijn zo’n beetje verkeken. Gérard echter draait natuurlijk ongelofelijk lekker. Voor hem maakt het bijna niet meer uit wat hij de laatste twee ronden doet. Rob heeft het moeilijk. Jammer dat hij vandaag zijn partij niet in winst kon omzetten tegen die taaie, passieve Diakite, dan had het er gunstiger voor hem uitgezien. Enige wat er voor hem opzit is twee keer proberen te winnen. In zijn poule zullen er wel meerdere spelers zijn met winst op Lorevil en verder alleen remises. Dan moet hij zorgen op +1 te komen en blijft hij ze voor op basis van het aantal overwinningen. Tja, zijden draadje, maar ik hoop dat het hem lukt.


Nu lekker naar huis en niet meer te veel aan die regel denken van die overwinningen. Pieter Hildering zegt dat strijd met die regel beloond wordt. Ik heb daar toch wat twijfels bij. Iemand die twee keer verliest is een brokkenpiloot. Niet iemand die in een WK-finale thuishoort. Goed, het zij zo. De komende twee dagen alles uit de kast en ervoor zorgen dat ik me plaats voor die finale!

Banner
Fjell
Mambo open source made this site possible