Main Menu
Home
Sponsors
Participants
Résultats
Parties
Nouvelles et média
Information du tournoi
NederlandsEnglishFrenchRussian
Column Kees Thijssen, 9 oktober Version imprimable Suggrer par mail
Het is tijd om te gaan dammen!


Inmiddels heb ik na mijn vorige column drie wedstrijden gespeeld. Vijf punten gepakt. Gisteren remise en vrijdag twee overwinningen, ondanks een zeer korte nachtrust. Ik bleef maar malen over een mogelijke uitsluiting en de grote aandacht voor mijn afwezigheid bij de opening. Tsjonge, ik wil alleen aan dammen kunnen denken!


In de ochtendronde had ik vrijdag een goed gevoel over de klassieke partij tegen Anikyeyev. Een flexibele opbouw. Goed tegenspel tegen de achtergebleven schijf op 36. Achter het bord zag ik nog wel witte remisemogelijkheden, maar zijn Ghestem-doorstoot betekende het begin van het einde.

’s Middags geluk tegen Mogilyansky, die voor de derde keer dit toernooi door de vlag ging. Ik bereikte niets, maar mijn tegenstander mist duidelijk wedstrijdritme en blijkt een erge tobber te zijn, dus snel beslissingen nemen lukte hem niet.

De vermoeidheid wegens slaapgebrek na de openingsdag leek zaterdag al meteen zijn tol te eisen. Tegen Nicault speelde ik de ‘vingerzet’ 3-9, daarbij alleen rekening houdend met de combinatie die eindigde met 29-23 (i.p.v. 48-42). Tijdens een wandelingetje door de speelzaal schoot die andere combinatie ineens door m’n hoofd. Dan walg ik van mezelf. Het is wel erg bedroevend dat ik niet scherp ben; toch ben ik blij dat het geluk blijkbaar dit toernooi aan mijn zijde is, want de dam verdween voor gelijk aantal schijven van het bord.

Zaterdagavond op tijd naar bed. Niet te lang dammen op internet of in Turbodambase kijken. Vandaag weer een dubbele ronde, en ik moest slaap inhalen. De organisatie heeft mijn afwezigheid tijdens de opening bestraft met een officiële waarschuwing en een geldboete. Akkoord. Klaar. Hopelijk een einde aan dat hoofdstuk. Uiteindelijk sta ik ‘gewoon’ op plus twee, tot mijn opluchting na enkele enerverende dagen. We gaan dammen!

Banner
Stadsdeel Zuidoost
Mambo open source made this site possible