Main Menu
Home
Sponsors
Participants
Résultats
Parties
Nouvelles et média
Information du tournoi
NederlandsEnglishFrenchRussian
Column Kees Thijssen, 7 oktober Version imprimable Suggrer par mail
Wat een start…

Op dit moment ben ik nog in afwachting van mijn lot. Mag ik doorspelen morgen of word ik uit het toernooi gezet ? Pff, wat een situatie.

In het programmaboekje stond dat we deze middag om 13.00 uur aanwezig moesten zijn. Maar goed, ik liep wat vertraging op. Kwam op mijn gemakje deze middag om 13.30 uur de speelzaal binnen, nog ruim een half uur voor aanvang van mijn eerste partij. Niets aan de hand. Dacht ik. Maar blijkbaar hebben we later dus nog een schrijven of een mailtje gehad waarin stond dat we al een uur eerder, om 12.00 uur, verwacht werden….

Consternatie, arbitersoverleg, discussies over en weer. Ik dacht dat ik gek werd. Dit is HET toernooi van het jaar. Ik heb hier maanden voor getraind. Maanden naar toegeleefd. En nu hangt mijn lot blijkbaar aan een zijden draadje. Ongelofelijk. Ja, er moet een sanctie volgen. Maar neem me dan wat prijzengeld af. Ik moet nu toch niet stoppen ?

Laat ik er maar even niet aan proberen te denken en wat regels wijdden aan mijn partij tegen Chizhov. Hij had wit en kwam toch al snel wat makkelijker te staan. Voorpostje op 23, direct daarna verschoven naar 24, hij probeerde wat op te bouwen en ik speelde dat zo constructief mogelijk tegen. Maar ja, ik kwam toch wel onder druk hoor. Hield het dan toch remise, gelukkig maar.

Ja, en nu dus wachten hè… Morgen twee rondes spelen. Eerste al om negen uur. Half acht op. Zware dag dus. Tsja, als ik speel natuurlijk, als ik speel…

Banner
Capelle Makelaars
Mambo open source made this site possible