Hoofdmenu
Home
Sponsors
Deelnemers
Resultaten
Partijen
Nieuws en media
Toernooi info
NederlandsEnglishFrenchRussian
Column Kees Thijsen
Afdrukken E-mail
woensdag 26 oktober 2005
Het laatste woord

Net klaar met een uurtje zwemmen. Heerlijk verfrissend na drie weken topsport. Ik ben blij. Blij dat het toernooi klaar is. Het was heel zwaar. Maar tevreden met het resultaat.

Lees meer...
Afdrukken E-mail
vrijdag 21 oktober 2005
Plusjes, overwinningen, rekenen en het oog van de naald

Wat ik vandaag deed, had weinig met dammen te maken. Ik ging erg opzichtig voor de remise tegen Georgiev. Dat werd mede veroorzaakt door de remise tegen Getmanski gisteren.
Lees meer...
Afdrukken E-mail
donderdag 20 oktober 2005
Volgende keer wil ik in de driver’s seat

Wat een drama weer gisteren. Goede partij-opzet tegen Nasevich. Daar was ik tevreden over. Maar wat stort ik in, in de tijdnood! Ik denk de winst berekend te hebben en sta vervolgens dichter bij verlies dan bij remise.
Lees meer...
Afdrukken E-mail
maandag 17 oktober 2005
Moe maar tevreden

Vandaag weer zo’n dag met twee partijen. Loodzwaar. Eigenlijk te zwaar. Het werd tijdens de tweede partij steeds lastiger om varianten uit te rekenen. Je hebt constant het gevoel dat je mogelijk in een één-om-twee gaat trappen. Alsof je hallucinaties hebt.

Lees meer...
Afdrukken E-mail
zaterdag 15 oktober 2005
In gesprek met mezelf

Omdat die voorrondes toch wat moeizaam verliepen, heb ik het idee al een heel toernooi achter de rug te hebben. De vermoeidheid lijkt toch een beetje toe te slaan.
Lees meer...
Afdrukken E-mail
donderdag 13 oktober 2005
Nu gaat het pas echt beginnen

Zojuist de loting voor het vervolg van het WK achter de rug. Het is inmiddels na tienen en het wordt tijd dat ik lekker naar huis ga om even te relaxen. We zitten vandaag al weer veel te lang in dit hotel.
Lees meer...
Afdrukken E-mail
maandag 10 oktober 2005
Toch ben ik ongerust

Nog twee dagen en dan zitten die zenuwslopende voorronden erop. De stand op het moment is gunstig voor mij, maar ik ben toch ongerust. Erdenebileg moet ik zelf proberen van het lijf houden. Diawara baart me meer zorgen. Hij heeft twee nederlagen, en twee overwinningen. Wint hij nog twee keer en ik niet meer, dan heeft hij evenveel punten als ik, maar gaat hij door op basis van het aantal overwinningen!

Lees meer...
Afdrukken E-mail
zondag 09 oktober 2005
Het is tijd om te gaan dammen!


Inmiddels heb ik na mijn vorige column drie wedstrijden gespeeld. Vijf punten gepakt. Gisteren remise en vrijdag twee overwinningen, ondanks een zeer korte nachtrust. Ik bleef maar malen over een mogelijke uitsluiting en de grote aandacht voor mijn afwezigheid bij de opening. Tsjonge, ik wil alleen aan dammen kunnen denken!

Lees meer...
Afdrukken E-mail
vrijdag 07 oktober 2005
Wat een start…

Op dit moment ben ik nog in afwachting van mijn lot. Mag ik doorspelen morgen of word ik uit het toernooi gezet ? Pff, wat een situatie.
Lees meer...
Banner
Stichting Topsport Amsterdam
Mambo open source made this site possible