Mr. Pieter van Vollenhoven doet de eerste zet bij het WK dammen

 
Door: Leen de Rooij

De organisatoren wisten menig zweetdruppeltje weg voor aanvang van de eerste ronde. Mr. Pieter van Vollenhoven zou de eerst zet doen aan het bord van de wereldkampioen, maar waar was Georgiev? 

 

’s Morgens was iemand naar Schiphol gereden om hem op de afgesproken tijd af te halen, maar de Russische grootmeester was er niet. Het was uitgesloten dat men hem had gemist: een telefoontje naar de luchtvaartmaatschappij maakte duidelijk dat hij niet in het vliegtuig had gezeten. Langs de zijlijn liep reserve Podolski zich al warm. Net voor de officiële toespraken zouden beginnen, kwam Georgiev binnen. Hij kon achter het bord plaatsnemen en na overleg met Mr. Van Vollenhoven en het spelen van het Wilhelmus begon de Rus met de Hollandse opening.
Het lid van het koninklijk huis speelde leuk in op de toespraken van zijn voorgangers. Na de Commissaris van de Koningin kreeg burgemeester Plomp het woord. Hij eindigde zijn toespraak met het uitreiken van een appel aan alle deelnemers. Voorzitter Huls van het organisatiecomité sprak zijn dank uit voor het feit dat een lid van het Koninklijk Huis de moeite had willen nemen om het toernooi te openen. Onder belangstelling van honderden toeschouwers konden de spelers even na 13.00 uur aan het toernooi beginnen.
 


Terug naar de vorige pagina