Mr. Pieter van Vollenhoven verricht openingszet WK Dammen 2003

  

Mr. Pieter van Vollenhoven zal op vrijdag 2 mei 2003 de openingszet verrichten van het Wereldkampioenschap Dammen 2003. Het toernooi vindt plaats van 1 tot en met 23 mei in Zwartsluis, deelgemeente van Zwartewaterland. De heer Van Vollenhoven is lid van het erecomité van het WK Dammen 2003. 

  

Aan het toernooi zullen twintig topspelers deelnemen. Onder hen bevinden zich onder meer de Russische wereldkampioen Alexander Georgiev en oud-wereldkampioenen Alexei Tsjizjov (Rusland), Anatoli Gantwarg (Wit-Rusland), Alexander Schwarzman (Rusland), Guntis Valneris (Letland) en Ton Sijbrands (Nederland).

 

Het WK wordt georganiseerd door de Damverenigingen De Schuivende Schijf uit Zwartsluis en Oefening en Ontspanning uit Genemuiden in samenwerking met de Werelddambond (FMJD) en de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB). In 2001 was Zwartsluis al gastheer van het Nederlands Kampioenschap Dammen. Met medewerking van talloze vrijwilligers en bijdragen van sponsors zijn gemeente, damverenigingen en KNDB erin geslaagd nu ook het WK naar Zwartsluis te halen.

 

Tijdens het toernooi kunnen de partijen bekeken worden op deze speciaal voor het WK geopende website.

 


Terug naar de vorige pagina